Yaşam

Antik Yunan’dan sofralarımıza: Tavuk souvlaki tarifi, nasıl yapılır?

Tavuk souvlaki, klasik tavuk şiş tarifinin daha sulu ve yumuşacık olması için limon ve sarımsakla marine edilerek yapılan bir Yunan yemeğidir. Yunan sokak lezzetleri arasında en sevilenlerden biri olan tavuk souvlaki tarifi, sıcacık pide, çoban salata ve cacık ile birlikte servis edilir.

Tavuk souvlaki tarifini yapmak için işe öncelikle limon kabuğu rendesi, zeytinyağı, karabiber, bal, tuz, kekik ve sarımsak ile hazırladığınız sosun içerisinde tavuk parçalarını marine ederek başlıyorsunuz. Bu marine etme işlemini ne kadar uzun tutarsanız tavuklarınız o kadar lezzetli olacak.

Marine olan tavukları şişe geçirerek ızgarada istediğiniz pişme seviyesine gelene kadar arkalı önlü olacak şekilde pişirin. Ardından sıcacık pidenin yanına tavuk souvlakiden koyarak yanına bir çoban salata ile servis edebilirsiniz.

TAVUK SOUVLAKİ TARİFİ

Tavuk Souvlaki Tarifi İçin Malzemeler;



  • 900 gram kemiksiz, derisiz tavuk göğsü ya da tavuk bonfile
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 büyük diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 2 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Tavuk Souvlaki Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Tavuk souvlaki tarifini yapmak için öncelikle tavuk etini kilitli bir torba içerisine koyarak et tokmağıyla 1,5 cm kalığında olacak şekilde dövün. Dövdüğünüz tavuk etlerini 5 cm uzunluğunda parçalar olacak şekilde kesin.

Adım 2

Tavuk hariç kalan tüm malzemeleri genişte bir kabın içerisine alın ve karıştırın. Ardından tavuk parçalarını da ekleyerek tüm sosun tavuklara temas etmesi için iyice karıştırarak yedirin. Kabın üzerini streç film ile kapatarak en az 4 saat mümkünse bir gece buzdolabında marine olması için bekletin.

Adım 3

Bir gece marine ettiğiniz tavukları buzdolabından çıkarın ve şişlere geçirin. Eğer kestiğiniz tavuk parçaları uzun geldiyse sıkıştırma yapmadan şişlere geçirmeye devam edin. Tavukları şişlere geçirdikten sonra avucunuzun içine alarak parmaklarınız ile sıkıp şekil verin.

Adım 4

Izgara tavanızı ocağa alın ve iyice ısıtın. Ardından bir peçeteyi yağa batırın ve yapışmasını önlemek için tavanın içerisini bu peçete yardımıyla birkaç kez silin. Tavuk souvlaki tarifi için hazırladığınız şişleri kızgın tavanın üzerine aralıklarla yerleştirin ve hiç müdahale etmeden pişirin. Bu aşamada şişleri maşa yardımıyla tavadan kaldırdığınızda sorunsuz olarak geliyorsa çevirin, eğer gelmiyorsa tavuk etinin pişmesi ve tavanın eti kendiliğinden bırakması için bir müddet daha bekleyin.

Adım 5

Tavukları her iki yüzeyi de istediğiniz pişme seviyesine ulaştıktan sonra ızgaradan alın ve bir tabağa koyarak soğumaması için üzerini kapatın.

Tüm tavuk souvlakileri pişirdikten sonra sıcak pide ve cacık eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Kireçburnu Escort
Maslak Escort
Mehmet Akif Ersoy Escort
Bıçkıdere Escort
Davutpaşa Escort
Kalfa Escort
Hacımaşlı Escort
Kemalpaşa Escort
Anadolu Escort
Yenişehir Escort
Aziz Mahmut Hüdayi Escort
Soğullu Escort
Başak Escort
Gümüşsuyu Escort
Camiikebir Escort
Demirkapı Escort
Dizdariye Escort
Görele Escort
Tantavi Escort
Bahçelievler Escort
Üvezli Escort
Valide-i Atik Escort
Çataklı Escort
Bağcılar Escort
Acıbadem Escort
Abdurrahman Nafiz Gürman Escort
Gürpınar Escort
Fatih Escort
Yahya Kahya Escort
Barış Escort
Aydınlı Escort
Yeni Mahalle Escort
Halaskargazi Escort
Uğur Mumcu Escort
19 Mayıs Escort
Çamlıtepe Escort
Sütlüce Escort
Eğitim Escort
Sultantepe Escort
Mimar Sinan Escort
15 Temmuz Escort
Bahçelievler Escort
Kavaklı Escort
Yaylalı Escort